glutenfria scones med chiasylt och vegansmör

IMG_6567 (2)IMG_6578 (2)
IMG_6571 (2)

IMG_6584 (2)
MUMS!! Perfekt helg frukost/brunch eller en vardagslyx! Ni bara måste testa dessa glutenfria veganska scones tillsammans med mitt veganska smör och chiasylt. Glutenfritt, sockerfritt och helt vegansk, alltså hur kan det vara så gott?! Det ser och låter krångligare ut än vad det faktiskt är!

INGREDIENSER
smör
1,25 dl ekologisk rapsolja
1,25 dl havregrädde(2dl glutenfria havregryn och 2 dl vatten)
75g ekologisk kokosfett (biofood’s vita, runda plastförpackning INTE det silvriga paketet från unilever)
pink himalaya salt
chiasylt
2-3 dl bär
2 msk chiafrön
4 msk vatten
1-2 tsk kokossocker
scones (räcker till 6 st scones)
1 dl glutenfria havregryn(alternativt det som blir över i silen från smöret)
1 dl bovetemjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk chiafrön
0.8 dl kokosolja
1.5 tsk bakpulver
kryddor: salt, kardemumma, vaniljpulver

GÖR SÅHÄR (Chiasylt och smöret gör man en dag innan)
Dday -1.
Smöret
Mixa alla ingredienser. (Havregrädde gör du lätt genom att mixa 2dl havregryn med 2dl vatten och silar). Det som finns kvar i silen kan du använda imorgon i scones’en.

chiasylten
Ta fram bären så de tinar och blanda sedan i chiafrön, vatten och kokossocker och blanda runt lite och ställ in i kylskåpet. Jag använde hallon samt blåbär
Dday
scones’en
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda 1 msk chiafrön med 1 msk vatten och låt stå 15 min.
3. Smält kokosoljan
4. Blanda alla ingredienser och klicka ut 6 st scones på bakplåtspapper i mitten av ugnen 20-25 min.

Servera då dessa med vegansmöret och chiasylt! Hur gott som helst :)

2 kommentarer till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *